Soğuk Havalarda Tesisat Bakımı Nasıl Olmalı?

Tesisat koruma çok sıcak ya da çok soğuk havalarda atlanmaması gereken bir durumdur. Çok sıcak havalarda tesisatta genleşme gibi problemler oluşabilir. Soğuk havalarda ise boruların içerisinde buz birikmesi hem suyu iletmez hem de boruların çatlamasına neden olabilir.

Borunun içerinde donan su borunun genleşmesine ve esnemesine yol açar. Bunun sürekli olarak tekrarlaması ise boruda kaçakları oluşturabilir. Bu sebeple tesisat bakımının düzenli bir şekilde yapılması hem bu genleşmelerin önüne geçer hem de tesisatın daha uzun süre kullanımını sağlar.

Tesisat Bakımı

Soğuk havalarda tesisatı korumak daha uzun süreli kullanım için oldukça önemlidir. Aynı zamanda boruların çatlamaması için de bu bakımların yapılması önemlidir. Tesisat bakımı için bir tesisatçı firmasıyla iletişime geçmek gerekir. Tesisat kişilerin ulaşamayacağı yerlerde olduğu için bakımının yapılması da bu anlamda zor olacaktır.

Soğuk havalarda tesisat bölgesinin ne kadar dışarıyla temasta ve ne kadar soğukta olduğu ölçülür. Boruların yapısına zarar verecek bir soğukluk varsa bu durumda boruların etrafının soğuktan korunacak maddelerle kapatılması gerekir. Aynı zamanda soğuğa dayanamayacak olan boruların ve tesisatın çatlamaya yakın olan bölgeleri onarılır. Bu işlemler de son teknoloji olan makinelerle yapılmalıdır.

Manisa su tesisatçısı ekipmanları ve deneyimli ekibiyle tesisat için gerekli olabilecek tüm bakımları yapar. Bakımlardan sonra daha sağlıklı tesisat kullanımının yanında borular daha uzun ömürlü olur. bakımı düzenli yapılan tesisatın masrafı da daha az olur.

manisa tesisatsoğuk havalarda su kaçağıtesisat bakımı
Comments (0)
Add Comment