Tıkalı Tuvalet Açma Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Tıkalı tuvalet açma fiyatları yapılacak işleme göre değişmektedir. Ancak özellikle eski yöntemlere göre günümüzde uygulanan yöntemler ekonomik, makul ve hızlı şekilde sonuç vermektedir. Bunun yanında tuvalet tıkanıklığı açma fiyatlarını etkileyen unsurlar da bulunmaktadır. Dairenin bulunduğu kat, tıkalı borunun ana gider hattı olması ve tıkalı borunun cinsi fiyatlar üzerinde etkilidir.

Şayet daire zemin kat veya bodrum katında yer alıyorsa tıkanıklık açma fiyatı da değişiklik gösterir. Bu durumun temel sebebi tüm giderlerin zemin altından rögara gidiyor olmasından kaynaklanır.

Ana gider hattı tıkanıklığı ise bir daire için en büyük sorunu yaratır. Bu durumun temel nedeni ortağın kirlenmesidir. Sadece dairenin kendi kullanımı ile sınırlı kalmayan, aynı zamanda üst katta bulunan tuvalet ya da lavabo kullanımı için binanın en alt katında yer alan daireden geri taşma oluşur.

Aynı şekilde tıkalı borunun cinsi de fiyatlar üzerinde etkili olmaktadır. Ana hat tıkanıklığında bina altından geçmekte olan borunun künk borusu olmasına bağlıdır. Künk boru çimento ile yapılmaktadır ve zamanla deforme olmaktadır. Deforme olduğunda ise toprak içine girerek tıkanıklığa yol açar. Bu türden bir durumda logar açma işlemi gerekecektir. Ancak durumun tespit edilmesi için kameralı görüntüleme cihazından da yararlanmak gerekir. Manisa su tesisatçısı ile birlikte uygun ve ekonomik çözümler bulabilirsiniz.

tıkalı tuvalettıkalı tuvalet açmatuvalet açma fiyatları
Comments (0)
Add Comment