Tek katlı bir evin aksine, iki katlı bir evde sıhhi tesisat sızıntısından gelen su muhtemelen farklı alanlara gidecek ve ek sorunlara neden olacaktır! Böyle bir sızıntının nedenlerinin neler olabileceğini, nasıl tespit edileceğini ve ikinci kat sızıntınız olduğunda ne yapmanız gerektiğini anlatacağız!
Dört Olası Üst Kat Tesisat Sızıntısı
1. SIZDIRICI TUVALET
Bir tuvaletin contasının değiştirilmesi veya halkasının değiştirilmesi gerekiyorsa, bir sızıntı meydana gelebilir.
2. SIZDIRICI DUŞ
Duşların sızmasının gizli bir yolu, suyun eskimiş harçtan geçmesidir. Oradan fazla su geçebileceğini düşünmeyebilirsiniz, ancak bu mümkündür.
3. SIZDIRICI EVYE
Banyolar evdeki suyun mekânıdır. Bir duşun yanı sıra, genellikle birden fazla lavabo vardır. Lavaboların altında veya musluklarda gevşeyip sızıntıya neden olabilecek birden fazla parça vardır. Duşlarda olduğu gibi banyo tesisatındaki borular da sızdırabilir.
4. SIZDIRAN YIKAMA MAKİNESİ
Sıhhi tesisat açısından bakıldığında, tüm yatak odalarının bulunduğu üst katta bir çamaşır odası olması uygun olsa da tesisat işlemleri açısından bu durum kaçak ve sızıntılara yol açabilir.
İkinci Kat Tesisat Sızıntılarını Tespit Etmenin 3 Yolu
1. BİRİNCİ KAT TAVANININ RENKLENMESİ
Bu genellikle, sızıntının izleri olan birinci katın tavanında sarımsı veya kahverengi işaretler olarak görünür.
2. SOYULAN BOYA VEYA YUMUŞAK ALÇIPAN
Birinci kat tavanınızda veya duvarlarınızda, ikinci kattan su sızıntısının olması halinde kabarma, boya dökülmesi ve alçıpanın kötü görünüm alması da etkili belirtiler arasında yer alır.
3. DAMLAYAN SU
Bu, bir sızıntının en belirgin işaretidir! “Kafanıza yağmur damlaları düşmeye devam ediyorsa” ve oturma odasındaysanız, bir sorun var demektir!
Tüm bu sorunlar için Manisa tesisatçı ile iletişime geçebilir ve üst kattan su sızıntısının önüne geçebilirsiniz.