Yavaş Akan Tuvaletin Nedenleri Nelerdir?

Yavaş sifonlu bir tuvaletin birkaç nedeni vardır. Ne zaman kendi başınıza düzeltebileceğinizi ve ne zaman bir profesyonel aramanız gerektiğini bilmek önemlidir. Tıkanmış bir gider için bir tesisatçı geriyorken, tıkanmış bir tuvalet sadece bir pompa kullanabilir. İşte yavaş akan tuvaletin birkaç farklı ve yaygın nedeni

Tankta Düşük Su Seviyesi

Tuvalet tankınızda düşük su seviyesi olması, zayıf bir sifonun en yaygın nedenlerinden biridir. Aşağı doğru emiş yapmaya yetecek güce sahip olması için suyun belirli bir seviyede olması gerekir. Seviyenizi kontrol ederseniz ve düşükse, sadece su eklemek sorunu çözmeye yardımcı olabilir.

Gevşek veya Eski Bir Klape Vana

Klozet deposunda klape adı verilen bir tıpa bulunmaktadır. Tuvaleti sifonu çektiğinizde, bu açılır ve tank ile tuvalet arasındaki su akışını durdurur, böylece tanktaki su tekrar dolabilir. Valf zamanla aşınabilir ve durdurucu geçişi tam olarak durduramayabilir. Bu basit bir düzeltmedir, ancak kendiniz kullanmaktan rahatsızsanız, her zaman profesyonel bir tesisatçı arayabilirsiniz.

Hafif Bir Tıkanmanız Olabilir

Tam bir tıkanıklık, tuvaletin tamamen akmasını engellerken, hafif bir tıkanıklık, borunun yalnızca yarısını tıkar. Bunun nedeni mineral birikmesi veya kanalizasyona akan yabancı cisimler olabilir. Tıkanmaya ne sebep olursa olsun, düzensiz bir yıkama yolu oluşturabilir ve su akışını kısıtlayabilir. Borularla ilgili sorunlar söz konusu olduğunda bir profesyoneli aramak en iyisidir.

Tüm tuvalet sorunlarınız için Manisa Tesisatçı ile iletişime geçebilirsiniz.

manisa tesisatyavaş tuvaletyavaş tuvalet sorunu
Comments (0)
Add Comment