Çamaşır Makinesi Neden Su Sızdırır?

Çamaşır makinesi elektrikle çalışan hassa teknoloji ürünlerinden biridir. Her evde mutlaka bulunan bir cihazdır. Kullanım sırasında birçok farklı hata işe karşılaşmak mümkündür. En çok görülen hatalardan biri de çamaşır makinesi kullanımı sırasında su sızmasıdır. Su sızma nedenleri arasında aşırı miktarda su kullanımı yapılması ve makinenin kapağının tam olarak oturtulmaması sorunu da bulunmaktadır. Aynı zamanda makine için su alan musluk kısmında sızıntı oluşması ve makine su alma hortumunun sızıntı yapması da su sızdırma nedenleri arasında bulunmaktadır. Su sızıntı oluşması durumunda makinenin çalışması durdurulmalıdır. Elektrikle çalışan beyaz eşyalar arasında yer alan makinelerde bu tür sorunlar elektrik çarpmasına da neden olabilir. Tesisatçı atak kontrolünün yapılması sağlanmalıdır.

Çamaşır Makinesi Su Sızmaması İçin Yapılması Gerekenler

Çamaşır makinesi sızıntı yapmaya başladığı an hemen makineye su girişini sağlayan hortum ve musluk kontrolü yapılmalıdır. Makinenin tam olarak kapağının kapatıldığında emin olunması da gerekir. Bir diğer hususta makine ayaklarının dengede olması gerekmektedir. Eğrilik oluşması kullanım ve çalışma sırasında makine içindeki suyun sızmasına da neden olacaktır.

Manisa su tesisatçısı ile tesisat kontrolü her dönem için en uygun fiyat aralıklarında yapılmaktadır. Çamaşır makinesinde oluşan sorunlar için de her zaman arayacağınız en güvenli adreslerden biri olmaktadır. Su sızıntısı ve kaçağı gibi sorunlara müdahale için tesisatçı aranmalıdır. Manisa tesisatçısı ile çamaşır makinesi değiştirilmeden yeniden kullanım imkanı tanınır ve sorun hemen çözülür.

manisa tesisatsıhhi tesisatsıhhi tesisat işlemleri
Comments (0)
Add Comment