Çeşmeci Manisa

0 9

Çeşme, sıhhi tesisat sisteminizin önemli bir parçasıdır. İhtiyacınız olduğunda su almanıza yardımcı olur ve ayrıca mutfağınıza güzellik ve işlevsellik katar.
Çeşme değiştirmeyi veya onarmayı düşünüyorsanız, profesyonel bir tesisatçı tutmanız önemlidir. Bu alanda yıllarca deneyim edinmiş Çeşmeci Manisa ustalarından hizmet alabilirsiniz. Bu size zaman ve para kazandıracak ve evinizin tesisatına daha fazla zarar gelmesini önleyecektir.
Yeni bir çeşme takmak mutfağınızı, banyonuzu veya çalışma odanızı dönüştürebilir. Ancak bu, özel aletler ve sıhhi tesisat bilgisi gerektiren zor bir iş olabilir.
Bu projeyi tamamlamak için doğru becerilere veya zamana sahip değilseniz, lisanslı bir tesisatçı olan Çeşmeci Manisa ustaları size yardımcı olabilir. Ayrıca, mevcut ve yeni garantileri geçerli tutmanıza yardımcı olacaklar, bu da size onarım veya değiştirme işlemlerinde para tasarrufu sağlayabilir.
Temel bir kurulumu kendi başınıza da yapabilirsiniz, ancak bazı beklenmedik komplikasyonlara ve maliyetlere hazırlıklı olmalısınız.
Sızdıran çeşmeler acı verici olabilir, ancak onları onarmak genellikle kolaydır. Hangi parçalara ihtiyacınız olduğunu bildiğiniz sürece, işlem bir yapbozu parçalarına ayırmak kadar basit olmalıdır.
Çeşmenin türüne bağlı olarak, bir kartuşu veya bilyeyi çıkarmanız ve değiştirmeniz gerekebilir. Kartuş tipine sahipseniz, çoğu hırdavatçıdan ve ev merkezlerinden tamir kitleri ve yedek kartuşlar satın alabilirsiniz.
Bilye veya seramik disk tipine sahipseniz, disk silindirini kaplayan küçük, dairesel bir metal parçası olan rozet kapağını çıkarmanız gerekecektir. Bunu zarar vermeden dikkatlice çıkarmak için kargaburun pense kullanabilirsiniz.
Rozeti çıkardıktan sonra valf kartuşuna erişebilirsiniz. Bazı kartuşlarda pirinç bir tutucu klips vardır, bu nedenle onu da çıkarmanız gerekecektir. Bazı durumlarda, yerinden çıkmadan önce kartuşu hafifçe bükmeniz gerekebilir.

Çeşmeciler Çeşme Montajını Nasıl Yapar?

Çeşme takmak göz korkutucu bir görev gibi görünebilir, ancak doğru araçlar ve bilgi ile hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. İşte bir çeşme takmanın adımlar:
Çeşmeyi takmadan önce, lavaboyu temizleyerek ve eski macun veya kalafatı kaldırarak hazırlamanız gerekir. Bu, yeni çeşmenin takılması için temiz bir yüzey sağlayacaktır.
Çeşmeyi takmak için havza anahtarı, tesisatçı macunu veya silikon kalafat, Teflon bant ve tornavida dahil olmak üzere çeşitli alet ve malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Kurulum işlemine başlamadan önce gerekli tüm araç ve gereçlere sahip olduğunuzdan emin olun.
Çeşmeyi monte etmek için, contayı veya lastik rondelayı çeşmenin tabanına yerleştirerek başlayın. Çeşme tabanını lavaboya yerleştirin ve montaj delikleriyle hizalayın. Montaj somunlarını çeşme kuyruk parçalarına geçirin ve bir havza anahtarı ile sıkın. Somunları tamamen sıkmadan önce çeşmenin düz ve dengeli olduğundan emin olun.
Çeşme monte edildikten sonra, su besleme hatlarını çeşme kuyruk parçalarına bağlayın. Sıkı bir sızdırmazlık sağlamak için dişlerde teflon bant kullanın. Besleme hattı bağlantılarını elle sıkın ve ardından bir anahtar kullanarak bir çeyrek tur daha sıkın.
Su besleme vanalarını açın ve çeşmeyi test edin. Taban ve besleme hatları etrafında sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Sızıntı yoksa, çeşmeyi açın ve su akışını ve basıncını kontrol edin.
Çeşme takıldıktan ve doğru şekilde çalıştıktan sonra, su geçirmez bir conta oluşturmak için çeşmenin tabanının etrafına tesisatçı macunu veya silikon kalafat uygulayarak kurulumu tamamlayın. Bu, suyun çeşmenin altına sızmasını ve lavabo veya tezgaha zarar vermesini önleyecektir. Bu işleri yaparken daha sağlıklı bir işçilik olmasını istiyorsanız Çeşmeci Manisa ekiplerine başvurabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99