Su Kaçağı Tespiti İçin Modern Yöntemler: Termal Kameralar ve Akustik Dinleme Cihazları

0 3

Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Su kaçağı, evlerde, iş yerlerinde hatta kamu binalarında en sık karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır. Su kaçağı sadece kullanılan suyun israfına ve faturanın artmasına neden olmaz, aynı zamanda yapıda hasara da yol açabilir. Su kaçağı tespiti için farklı yöntemler kullanılmaktadır.

Bunlar arasında öncelikle gözle veya damlama şeklinde anlaşılabilen kaçaklar elle tespit edilmeye çalışılır. Ancak daha zorlu çözümler istendiğinde söz konusu yöntemler yetersiz kalabilir.

Bu noktada, su kaçağı tespiti için termal kameralar ve akustik dinleme cihazları devreye girer. Termal kameralar, su kaynaklarının bulunmasına yardımcı olmak için kullanılan ısı hassasiyeti yüksek kameralardır. Bu sayede, yapıda oluşan izolasyon sorunları, borulardaki darbeler ve suyun akış yönlerinde meydana gelen anomaliler gibi problemli bölgeler hızlı bir şekilde tespit edilebilir.

Termal Kameraların Avantajları
  • Sıcak noktaların tespit edilebilmesi
  • Termal kameraların kullanım kolaylığı
  • Toprak altındaki boruların tespit edilebilmesi

Akustik dinleme cihazları ise, su kaçağının kaynağını doğru bir şekilde belirlemeye yardımcı olan cihazlar arasındadır. Bu cihaz, su boruları üzerine yerleştirildiği zaman, boruların olası hasarları ve kaçaklarının olduğunu işaret eden boru sesleri algılar. Bu da su kaçağının kaynağını tespit etmek için oldukça etkili bir yöntem olur.

Termal Kameralar Ve Akustik Dinleme Cihazları Nelerdir?

Termal kameralar ve akustik dinleme cihazları tesisatçılar ve su kaçağı tespiti için oldukça kullanışlı cihazlardır. Ancak, her iki cihazın da farklı özellikleri ve kullanım alanları bulunmaktadır.

Termal kameralar, tesisat sistemindeki sıcaklık farklarını algılayarak, su kaçağının nerede olduğunu tespit edebilir. Bu cihazlar, tesisat borularından sızan suyun, ısı kaybına neden olması sonucu oluşan sıcaklık farklarını algılar. Termal kameralar, sadece su tesisatı gibi ısınan ya da soğuyan borularda kullanılan cihazlardır.

Akustik dinleme cihazları ise, tesisat borularından sızan suyun sesini algılayarak, su kaçağını tespit eder. Bu cihazlar, su tesisatının yanı sıra gaz, basınçlı hava ve buhar boruları gibi borularda da kullanılabilir. Akustik dinleme cihazları, sızıntının olduğu bölgedeki sesleri dinleyerek, kaçağın nerede olduğunu belirleyebilir.

Akustik Dinleme Cihazları Termal Kameralar
-Sesleri algılayarak kaçağın yerini tespit eder -Sıcaklık farklarını algılayarak kaçağın yerini tespit eder
-Su, gaz, basınçlı hava ve buhar borularında kullanılabilir -Sadece su tesisatı gibi ısınan ya da soğuyan borularda kullanılabilir

Yukarıda belirtildiği gibi, her iki cihazın da özellikleri ve kullanım alanları farklıdır. Hangi cihazın kullanılacağına karar vermek için, su kaçağı tespiti yapılacak boruların özellikleri ve durumu dikkate alınmalıdır. Ayrıca, cihazları doğru şekilde kullanıp zamanında müdahale etmek, su kaçağının büyük maddi kayıplara neden olmasını engelleyebilir.

Manisa su kaçağı olarak, kaçakların tespiti ve giderilmesi konusunda profesyonel ekiplerimizle destek vermekteyiz. Manisa ili ve ilçelerinin yanı sıra bölgesinde de hizmet sunuyoruz. Siz de hizmet almak için mutlaka bizlere ulaşın. Ayrıca web sitemizde su kaçağı tespiti ile ilgili içerikleri de buradan inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99