Plastik Su Borusunda Delik Tamiri

0 20

Plastik su borusunda zamana ve kullanıma bağlı olarak hasar oluşabilir. Bunun sonucunda da su kaçağı meydana gelebilir. Bazı zamanlar geceleri artan şebeke suyunun basıncı yüzünden olsa da bazı zamanlar duvar delme işlemi ile boruya hasar verilebilir. Bu türden durumlarda hasar görmüş olan boru kesilir ve ek boru ile tamir yapılır.

Plastik su borusunda delik meydana gelmişse yapılması gereken öncelikli durum ana su vanalarının kapatılmasıdır. Sonrasında ise hasarın boyutuna göre de yapılacak olan işin belirlenmesi gerekir. Borudaki deliğin boyutu da bu aşamada önemli olmaktadır çünkü boruda açılmış olan delik büyükse hasarlı olan kısım de kesilerek maşon ile ek yapılmaktadır.

Fakat plastik su borusunda delik küçükse bu durumda biraz uğraş gerektirir. Bu işlemin profesyonel tarafından yapılması gerekir. Deliğin bulunduğu kısım eritilerek delik kapatılır. Eğer mevcutsa başka bir PVC boru dolgu malzemesi olarak da kullanılabilir. Bu yöntem için boruyu eritecek ısı elde edilmelidir. PVC borular üretim yapılarına göre 95 ile 135 derece ısıda erimektedir.

Geceleri şebeke suyunda oluşan basıncın artmasıyla plastik boruda delik açılabilir. Özellikle bu durum sık yaşanmaktadır. Su kaçağını oluşturacak bu durum sonrasında alt kata sızıntı meydana gelecektir. Manisa tesisat olarak bu sorunları yerinde çözmek için profesyonel hizmet sunuyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99