Pimaş Borularında Ne Tür Sorunlar Meydana Gelebilir?

0 19

Pimaş boruları genel olarak sorun çıkarmaya uygundur. Özellikle yapılarından kaynaklı olarak çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunlar arasında özellikle eklem yerlerindeki contadan kaynaklı sorunlar sık görülür. Contanın kaymış olması ya da kullanılmış olan pimaş açma kimyasalları yüzünden contanın işlevini kaybetmesi söz konusudur. Bu durum ise borudan su sızıntısı yaşanmasına yol açar.

Sadece contanın yerinin kayması için değil tıkanıklık açma kimyasalları borunun bükülmesine de yol açabilir. Boruda milim olacak şekilde meydana gelecek yapısal bir bozukluk sızdırmaya yol açacaktır. Tesisatı döşemiş olan kişinin hatası yüzünden de tıkanıklık meydana gelir. Özellikle yetersiz eğimin verilmesi sonucunda boruda ciddi anlamda tıkanıklık oluşur. Yine usta hatası yüzünden boruya ters eğitim verilmesi de ciddi sorunları oluşturacaktır.

Zamana bağlı olarak da malzeme kalitesine göre pimaş borusunda çatlak veya kırık oluşabilir. Çatlak ve kırık doğrudan su kaçağını oluşturacaktır. Aynı zamanda pimaş borularında yağlanma sorunu da vardır. Bunun sebebi ise lavaboya dökülmüş olan yemek yağlarıdır. Yağlar lavaboya döküldüğünde tam olarak kanalizasyona ulaşmadan boru içinde katılaşır. Bu katılaşma sonucunda zamanla biriken tabaka su akışını engeller ve bu da taşma ya da sızıntı yaratır.

Manisa tesisatçı sayesinde pimaş borularda meydana gelen tüm sorunlara dönük profesyonel hizmet sunuyoruz. Bu sayede tıkanıklık ve kaçak sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99