Tesisatta Kullanılan Boru Çeşitleri Neler?

0 28

Bakırdan dökme demire ev tesisatı için çeşitli boru malzemeleri kullanır. Durumunuz ne olursa olsun, ev sıhhi tesisatında kullanılan boru türlerini ve bunların sıhhi tesisat sisteminizin performansını ve işlevselliğini nasıl etkilediğini anlamanıza yardımcı olur.

PEX Borular

Piyasadaki en yeni malzemelerden biri polietilen çapraz bağlı borulardır . PEX boruları olarak da bilinen bu ürünler, su kaynağı taşıyan borular için popüler bir seçimdir. PEX, bakır ve plastik gibi yaygın olarak kullanılan diğer malzemeler gibi paslanmaz veya sızdırmaz.

PEX boruları yalnızca yüksek su basıncına dayanacak kadar sağlam olmakla kalmaz, aynı zamanda esnektir ve evinizde –– duvarlarınızda, tavanınızda ve zeminlerinizde kullanımı kolaydır.

PEX boruları dış mekanlarda da kullanılabilir. Ancak, bazı sınırlamaları vardır. Tüm PEX borularının yeraltında olması gerekir. Diğer plastik esaslı boru malzemeleri gibi PEX de güneş ışığına duyarlıdır ve UV ışınları ile parçalanabilir.

Bakır borular

Bakır borular su tedarik hatları için popülerdir. Ev tesisatı açısından bakır en yaygın tercih edilen sistemdir. Onlarca yıldır kullanılmaktadır ve dayanıklılığı nedeniyle popüler bir seçim olmaya devam etmektedir.

Bakır boruların döşenmesi uzmanlık gerektirir. Bu yüzden bakır boruların tesisatta kullanılmasında Manisa tesisatçı gibi profesyonel destek almanız gerekir.

PVC Borular

PVC, polivinil klorür anlamına gelir ve birçok tesisat uygulaması için sevilen bir malzemedir. Bununla birlikte PVC boruların da sınırlamaları vardır. Çoğu derz yapıştırıcı ile kapatıldığından, güçlü ve uzun ömürlü bir conta oluşturmak zor olabilir. Bu, PVC’nin su tedarik hatları için ideal olmayan bir seçim olduğu anlamına gelir.

Yüksek basınç boruların patlamasına neden olabilir. Dahası, yapıştırılmış PVC derzler kolayca geri alınamaz, bu yüzden onları kesip baştan başlamanız gerekir. PVC ayrıca güneşe veya ısıya iyi tepki vermez – her ikisi de malzemeyi bozar. PVC, düşük basınçlı sistemler için mükemmel bir seçim olsa da, herhangi bir proje için ideal her zaman ideal çözüm sunmayabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99