Yağmur Tesisatımı Etkiler mi?

0 17

Kuru havalarda bile olası tesisat sorunlarının üstesinden gelmek önemlidir, ancak hava ıslandığında yağmurun, özellikle şiddetli yağmurun tesisatınızı nasıl etkileyebileceğini anlamak daha da önemlidir. Bu, ortaya çıkan sorunları önlemenin ve düzeltmenin ilk adımıdır.

Borularda Artan Basınç

Çoğu sıhhi tesisat sistemi dayanıklıdır, ancak olumsuz hava koşullarının sıhhi tesisat sisteminize neler yapabileceğini tahmin etmek zordur. Çok akan su zemini doyurabilir ve bu doygunluk, borularınızın etrafındaki kir veya kumun çamura dönüşmesine neden olabilir. Çamur daha ağırdır ve borularınıza gelen dış basıncı artırabilir ve bu da çeşitli başka sorunlara yol açabilir.

Hareketli ve Kopmuş Yeraltı Boruları

Yeraltı borularının etrafındaki toprak yumuşadığında, daha ağır çamurdan borulara uygulanan artan basınç kaymaya neden olabilir. Yön değiştirme boruların hareket etmesine ve kırılmalara neden olabilecek pozisyonlara bükülmesine neden olabilir.

Engellenmiş Borular

Borularda şiddetli yağışlar nedeniyle sızıntılar varsa, yırtılmalar boruların içine pislik girmesine izin verebilir ve bu kalıntılar suyun bodrumunuza veya yeraltı iç mekanlarınıza geri dönmesine neden olabilecek tıkanıklığa neden olabilir. Ek olarak, şiddetli yağmur ağaç köklerinin büyümesine ve genişlemesine yardımcı olabilir, bu da boruları delebilir ve ek tıkanıklıklara ve yırtılmalara neden olabilir.

Bu yüzden gerekli önlemlerin ve onarımların alınmasını sağlamak için Manisa tesisatçı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99