Sızdıran Boru Nasıl Önlenir?

0 26

Bir boru sızıntısı ne kadar küçük olursa olsun, evinize su dökülmesini istemezsiniz. Küçük damlacıklar bile büyük sorunlara dönüşebilir. Neyse ki, felaketi önlemek için hızlı düzeltmeler yapmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çok sayıda püf noktası bulunuyor.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, ana suyu kapatarak başlayın. Sızdıran bir boruya giden suyu kapatmak için en yakın kapatma vanasını bulun. Lavabo ve tuvaletlerin, su kaynağının bağlandığı yerin altında küçük bir topuzu olacaktır. Duşlar ve küvetler genellikle duvarın karşı tarafında bir erişim paneline sahiptir. Suyun akmasını durdurmak için kapatma vanasını saat yönünün tersine çevirmeniz yeterlidir.

Sızıntınız yerel bir kapatma vanasının yakınında değilse, sızıntı giderilene kadar tüm evinize giden suyu kapatmanız gerekebilir. Şehir suyunun evinize girdiği ana su şebekenizi bulun. Evinize su beslemesini kapatabileceğiniz bir düğme veya kol tipi valfe sahip olacaktır.

Doğru Onarım Malzemeleri

En yakın hırdavatçınızda, borular değiştirilinceye kadar sızıntı yapan boruları geçici olarak durdurmak için ihtiyacınız olan her şey bulunmalıdır. Demir borularınız varsa, bir epoksi bileşiği satın alın. Bakır, PVC veya başka bir şeyiniz varsa, bir boru kelepçesi veya sargısı satın alın.

Sızdıran bir demir boruyu onarmak için: Kalafat veya tesisatçı macunu ile yapabileceğiniz gibi, sızıntı yapan boruya doğrudan epoksi uygulayın. Epoksi, sızıntı üzerinde geçici olarak bir conta oluşturacaktır

Sızdıran PVC veya bakır boruları onarmak için: Boru kelepçesini takın veya sızıntının etrafına sarın.

Bu üç ürünün hiçbirinin kalıcı bir çözüm sunmadığını unutmayın. Hızlı onarımlar olarak işinizi görseler de gerçek sorunları ortadan kaldırmak için Manisa Tesisatçı ile iletişime geçebilirsiniz. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99