Tuvaletim Neden Kokuyor?

0 30

En temiz ev sahipleri bile zaman zaman bu tuvalet sorunuyla karşılaşırlar: “Tuvaletim neden kokuyor?” diye sormanıza neden olan iğrenç bir koku etrafa yayılabilir.

Tuvaletlerin hoş olmayan, hatta kokuşmuş kokular yayma eğilimi vardır. Yine de onlardan kurtulmanın genellikle oldukça basit olduğunu duymak sizi rahatlatacaktır.

Tuvalet Kullanılmıyor

Bir tuvalet sifonu çekmeden çok uzun süre kaldığında (örneğin, misafir tuvaletinde veya kullanılmayan banyoda), klozetteki su buharlaşma eğilimi gösterir. Sonuç olarak, sıhhi tesisat borularından kokulu gazlar çıkar.

Çözüm: Sadece tuvaleti yıkamak, tankı yeniden doldurmak gerekecektir. (Koku dağılmadan önce bunu birkaç kez yapmanız gerekebilir.)

Kokmuş Bakteri Sızması

Tuvalet tankınızdaki su temiz ve hatta içilebilir olsa da özellikle sıcak ve nemli yaz havalarında tuvaletinizin besleme borularında bakteri üreyebilir. Bu sinir bozucu mikroorganizmalar sadece çürük yumurta gibi kokmazlar; genellikle evinizde bulunması sağlıksızdır.

Çözüm: Klozet kapağını çıkarın ve taşma borusuna bir bardak çamaşır suyu dökün. Dezenfekte etmek için birkaç dakika bekletin, ardından yıkayın. Çamaşır suyu, klozetin içine akacaktır; tekrar yıkamadan önce birkaç saat olduğu gibi bırakın

Tıkanık boru

Bazen tuvalet gideriniz kısmen tıkanır. Bu olduğunda, tuvaletinizin boşaltılması ve yeniden doldurulması daha uzun sürer ve su seviyesinin düşmesine neden olur. Tuvalet tankı yetersiz doldurulduğunda veya doldurulması uzun zaman aldığında, bu pis kokulu lağım gazının geri gelmesine neden olabilir.

Çözüm: Bir tıkanıklıktan şüpheleniyorsanız, tuvaletinizi sifonu çekerken dikkatli olun – sonuç taşma olabilir. Tıkanıklığı gidermek için ise Manisa Tesisatçı ile iletişime geçebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99