Tuvaletlere Neler Atılmamalı?

0 16

Tüm giderler aynı değildir. Mutfak lavabonuzdan gidebilecek olan atıklar, tuvaletinizden gidemez. Bazı tuvalet tıkanıklarının en büyük nedeni tuvaletin içine yabancı cisim atmaktır. Özellikle çabuk tıkanıklığa yol açtığı için asla atmamanız gereken şeyler bulunuyor.

Pamuk Çubuklar

Pamuklu çubuklar banyolarda kulak temizliği için sık tercih edilir. Ancak bu, kullandıktan sonra onları yakındaki tuvalete atmanız gerektiği anlamına gelmez. Adındaki pamuk kelimesinin sizi aldatmasına izin vermeyin. Bunlar tuvaletinizi tıkayarak ciddi tesisat sorunlarına neden olabilir.

Diş İpi

Pamuklu çubuklar gibi, diş ipi de tuvalete atılmaması gereken eşyalardır. Pamuklu çubuklar gibi, diş ipi de evinizin su tesisatına zarar verebilir. Çoğu diş ipi türü organik olarak parçalanamaz. Bu, borularınıza yapışabileceği gibi çevresel sorunlara neden olabileceği anlamına gelir.

Tek bir diş ipi ipinin büyük bir tıkanıklığa neden olması muhtemel olmasa da, tuvalet kağıdı, mendil veya evinizin veya topluluğunuzun kanalizasyon sistemindeki herhangi bir şeyle birleştiğinde ciddi bir tıkanıklık oluşturabilir. Diş ipi mutlaka düz veya çizgi/ip şeklinde kalmaz. Islandığında kendini top gibi sararak tesisat sorunlarına neden olabilir.

Diş ipinizi klozet yerine çöpe atın. Halihazırda diş ipi ile ilgili bir tesisat sorununuz varsa, profesyonel bir tesisatçı tıkanıklığın bulunmasına ve giderilmesine veya gerekli onarımların yapılmasına yardımcı olabilir.

Reçeteli ve Reçetesiz İlaçlar

İlaçların atılması her zaman kolay değildir. Ancak kullanılmamış veya süresi dolmuş ilaçları evinizin etrafında tutmak güvenli bir seçenek değildir. Geçmişteki haplarınızı biriktirmenin yanı sıra onları çöpe atmak da başkalarının kullanması için risk oluşturabilir. Bu, birçok insanın onları hapların gitmemesi gereken başka bir yere – tuvalete – atmasına neden olur. Ancak ilaçlar kimyasal salınım yaparak önce erir sonrasında ise sertleşir. Bu da tıkanıklığa sebep verebilir.

Tuvalet tıkanıklığı sorunlarınız için Manisa Tesisatçı ile iletişime geçerek gerekli önlemleri kolay şekilde alabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99