Sızdıran Duşun İşaretleri Neler?

0 15

Su sızıntılarını çok uzun süre görmezden gelinirse ciddi maddi hasara neden olabilir, bu nedenle sızıntının kaynağını belirlemek, onu çözmenin ilk adımıdır. Bu nedenle , banyonuzdaki sızıntıları nasıl kontrol edeceğinizi bilmenizi öneririz .

Duşunuzun sızdırıp sızdırmadığını belirlemenize yardımcı olabilecek bazı görünür ipuçları vardır.

  • Kalkan fayans. Fayansları tutan derz ve yapıştırıcılar sürekli suya maruz kaldığı için zamanla gevşeyebilirler. Bu, karoların düşmesine neden olabilir.
  • Pas oluşumu. Ortam ıslak ve sıcak olduğunda banyonuzda küf oluşma olasılığı yüksektir. Bu genellikle, sızdıran bir duştan gelen su damlacıklarının kurumaması ve banyonuzun köşelerinde kalması ve küf oluşumu için mükemmel koşullar yaratması nedeniyle olur. Mantar büyümesi için en yaygın yerler fayans, harç ve kalafatlı derzler arasındadır.
  • Duvarlarda ve zeminde görünür lekeler. Duşunuzun konumuna bağlı olarak, duvarlarda ve zeminde kusurlar görebilirsiniz. Sızıntınız o kadar şiddetli olmadığında, su kalıntısı ve pas, karşılaşabileceğiniz en yaygın leke türleridir. Ancak sorun çok daha ciddiyse, evinizin seviyesinde banyonun altında oluşan lekeleri görebilirsiniz.
  • Küflü koku. Ne yazık ki, küfü tespit etmek genellikle zordur, ancak onu toprak kokusundan tanıyabilirsiniz. Yine de bu iyiye işaret değildir ve sızıntınızın gizlendiği ve çok fazla restorasyon gerektirebileceği anlamı taşır.

Sızdıran Duş Tehdit Olabilir mi?

Tehlike seviyesi, sızıntının evinizin yapısına ne kadar zarar verdiğine bağlıdır, ancak bu, sorunu son ana kadar tedavi etmemeniz gerektiği anlamına gelmez. Aslında, acil durumları ve maliyetli onarımları önlemek için sızdıran bir duş derhal düzeltilmelidir. Hafif damlama, artan su faturalarına yol açar ve sonunda daha önemli sorunlara neden olur. Nem duvarlarda birikir ve sorun burada başlar. 

Manisa Tesisatçı sayesinde sızdıran duş ve benzeri tesisat sorunlarınıza hızlı şekilde çözüm bulabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99