Reglaj Ayarı Nedir, Nasıl Yapılır?

0 21

Reglaj ayarı tüm kalorifer peteklerin de eşit ısınma sağlayan sistemlere verilen addır. Reglaj ayarında sapma olması durumunda daire petek ayarları tam olarak istenilen sıcaklığa ulaşmaz. Tüm peteklerde vanalar üzerinden sıcaklık ayarı yapılmaktadır. Eşit bir stat yapılması peteklerin her alanın eşit olarak ısınmasını sağlayacaktır. Reglaj ayarı önemli bir ayarlama sistemidir. Ayarda istenilen sıcaklık için dikkat edilmesi gerekmektedir.

Reglaj Ayarı Yapım Aşaması

Reglaj ayarı yapmak zor bir ilkem olmamaktadır. Oldukça kolay olarak yapılmaktadır. Isı aylarının yapılması işlemi olarak tanımlanır. Reglaj ayarları tam olarak doğru bir şeklide yapıldığında petek üst ve alt kısımları eşit olarak yanar ve sadece tek bir tarafına ısı gelme sorunu ortadan kalkar. Kombinin petekler ile arasında olan uzaklık mesafeleri, radyatörlerin boyutları ve petek ölçülerine göre ayarlamalar yapılmalıdır. Herkes rahat bir şekilde reglaj ayarını yapabilir.

Manisa su tesisatçı reglaj ayarı yapılmaması ve tesisatta yeniden kirlenme oluşması durumunda servis vermektedir. Tesisat problemlerinin kaynakları son teknoloji cihazlar kullanılarak tespit edilerek çözüm için uygulamalar başlatılır. Tesisatta peteklerin ısınmamasına ve ayar yapmamasına neden olan sorunlar cihaz yardımı ile tespit edilmektedir. Tüm peteklerde reglaj ayarı öncesinde alt ve üst vanaları tamamen kapatılması gerekir. İlk olarak kombiye en yakın olarak sıralanan peteğin vanası açılarak ve ardından diğer petekler tek tek açılarak işlem tamamlanacaktır. Yaklaşık 15 dakika içinde tüm petekler eşit olarak ısınmaya başlayacaktır. Ayar sorunu ve tesisat sorunlarında tesisatçıdan yardım talep ediniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99