Sifon Değişimi Nasıl Yapılır?

0 26

Sifon tamiri ev sahiplerinin de yapabileceği bir işlemdir. Burada dikkat edilmesi gereken tuvalette oluşmuş sorunun gerçekten sifondan kaynaklı olup olmadığıdır. Eğer sifondan kaynaklı olmayan bir sorun varsa hem sifon değişimi boşa gitmiş olacak hem de bu işlem için harcanan emek boşa gidecektir.

Sifon Değişimi ve Tamirinin Yapılışı

Evde klozet sifonu akıtıyorsa değişiminin ve tamirinin yapılması gerekir. Değiştirilmediği sürece su boşa akar ve deponun içerisinde yeterli miktarda su dolmaz. Böylece tuvalet temizliği de tam olarak gerçekleşmez. Sifon tamir ve değişimi için ilk olarak gereken malzemeler hazırlanmalıdır. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için İngiliz anahtarı, flatör ve sifonu boşaltma/ doldurma grubu parçaları temin edilmelidir. Daha sonra klozet sifonunun kapağı açılmalıdır. Sifon kapağı sifon başlığının altında yer alan bağlantı aracılığıyla açılır. Buradan sifon musluğu kapatılmalıdır. Daha sonra rezervuarı çıkarmak için alttaki somunlar çıkarılır. Eksi boşaltma ve doldurma grubu sifonun altından sökülür. Daha sonra yeni parçalar yerleştirilir. İngiliz anahtarı yardımıyla doldurma grubuyla su hortumu bağlanır. Ardından rezervuar olduğu yere yerleştirilir ve sifon musluğu açılarak rezervuarın içerisi doldurulur. Son olarak da rezervuar kapağı yerleştirilir.

Sifon değişimi sonucunda hala akan su varsa Manisa tesisatçı ile iletişime geçmek gerekir. Sifonda değil de tuvaletin farklı bir yerinde oluşan arızalanmayı profesyonel bir ekip tarafından tespit edilir. Böylece daha fazla zaman kaybetmeden tamir işlemleri kısa bir süre içerisinde gerçekleşir. Aynı zamanda kullanılan malzemelerin kalitesi sayesinde uzun süre tuvalet onarımı yapmak gerekmez.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonHemen Ara 0551 043 94 99